WHITEWATERSHARPIE

 

Algemeen

De Sharp-End is een aan de huidige eisen van de tijd aangepaste Egret, met behoud van de traditionele uitstraling. Hierin is het sharpie/dory model en het karakteristieke achterschip nog steeds duidelijk herkenbaar. Opbouw en vrijboord werden enigszins verhoogd voor meer comfort in de kajuit. De uitstekende zeileigenschappen werden verder verbeterd door de constructie van een modern profiel steekzwaard en – roer en het toepassen van wish-bones voor de zeilvoering. De onverstaagde masten en de gaffels zijn uitgevoerd in carbon om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden.

wishbones   roer

Kajuit

Het traditionele ontwerp werd zodanig aangepast dat een comfortabele camping-cruiser ontstond, met zeer veel bergruimte. Een ruime V-kooi biedt twee volwassenen in de kajuit een riante slaapplaats, in de kuip kan onder de ruime tent in een handomdraai een identieke V-kooi worden gecreeerd. De boot is aan bakboord voorzien van een kombuis, terwijl aan stuurboord een grote koelbox en navigatie apparatuur geplaatst zijn. Aan beide zijden bevindt zich tevens een zitplaats, waaronder ruime bergruimte evenals onder de V-kooi en in de piek, waar de watertank is ingebouwd. Een droogtoilet bevindt zich onder de V-kooi.

v-kooi   kombuis

Kuip

De ruime kuip biedt met gemak aan vier personen plaats voor comfortabele dagtochten. Er zijn vier bakskisten, waarvan twee ruimte bieden aan een opvouwbare mountainbike. Daarnaast zijn er nog twee additionele bergruimtes in het achterschip. Al met al meer dan genoeg om allerhande campinggerei en sportuitrusting, rubberboot met buitenboordmotor en dektent in kwijt te kunnen. De 7PK BUKH diesel is toegankelijk vanuit de bakskisten, evenals de afsluiters. De kuip kan gemakkelijk worden omgebouwd in een ruim zonnedek of V-kooi, of worden voorzien van een ruime tafel voor zes (optioneel).

  flush luik

Gebruik

Moderne (hout-) bouwtechnieken zorgen ervoor dat een bijzonder stijve en toch lichte romp ontstond. De boot is gemakkelijk trailerbaar, mede door de handelbare rondhouten, met masten die binnen de scheepslengte vallen. Door de gekozen tuigage is de boot gemakkelijk single-handed te zeilen, terwijl de romp borg staat voor een spectaculair zeilgedrag, vooral op de ruime rakken. Door de geringe diepgang (30 cm, zwaard op) en geheel vlakke bodem is de boot uitermate geschikt voor droogvallen.

droogvallen

Uitvoering

beslagDe Sharp-End is gebouwd in wood-epoxy en is daarmee zeer stijf en duurzaam. Romp, dek en kajuitdak zijn geschilderd in DD lak. Er is daarnaast gebruik gemaakt van blank gelakte massief mahonie accenten, zoals lijfhouten, toe-rails en de  luiken. Bijzondere aandacht verdienen de blank gelakte mahonie voor- en achtersteven. Helmstok en wish-bones zijn uitgevoerd in blank gelakt essen. Voor het beslag is gekozen voor Harken in combinatie met Lewmar lieren.

De Sharp-End kan van vele additionele gemakken worden voorzien. Zo kunnen kuip en kajuit worden verwarmd en is er een grote (70 liter) koelbox aan boord. Een grote kuiptent vergroot de leefruimte aanzienlijk. Optioneel kan de kuip worden ingelegd met teak, met mahonie accenten. De zeilen kunnen worden uitgevoerd in creme, gesneden in traditionele smalle banen en het is mogelijk alle lijnen vanuit de kuip te bedienen.

Specificaties

Lengte

9,00 m

Breedte

2,40 m

Diepgang

0,30/1,50 m

Doorvaarthoogte min

1,35 m

Doorvaarthoogte max

9,00 m

Waterverplaatsing leeg

1800 kg

- wv ballast

300 kg

Waterverplaatsing vaarklaar

  2390 kg

Zeiloppervlak

29 m2

Zeilen

      Crème Classic

Masten

Carbon

Gaffels

Carbon

Wish-bones

Essen

Beslag

Harken/Lewmar

Motor

     Bukh DV7ME

Brandstoftank

25 liter

Accu

Start/boord 

 

top

 


© 2009